Lokmanzade İpek Sumak 200 Gr.

Stok Kodu
CEGSX569
Kategori
100,00 TL
Ürün Bilgisi
Sumak Nedir?

Sumak, Ortadoğu'da yerel olarak yetişen bir çalı bitkisine ait meyvelerin kurutulup toz haline getirilmesiyle  elde edilir. Maun ailesine ait bir tür olan Sumak bitkisi, Türkiye ve Arap ülkelerinde yaygın olarak kullanılır.

 

Tarihsel olarak Romalıların limonu keşfetmeden önce yemeklere ekşi bir tat vermek amacıyla Suriye sumağı adı verdikleri sumak baharatını kullandığı bilinmektedir.

Sumağın Faydaları Nelerdir?

Sumak öncelikle iştah açıcı bir bitkidir. Kan şekerini düzenler, obezite ve diyabeti önlemeye yardımcı olur. Cilt sorunlarının tedavisi ve yaraların iyileşmesi için sumak kullanımı tavsiye edilir. Sumak zararlı toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur; idrar söktürücü özelliği vardır.

Sumak Nasıl Kullanılır?

Yemeklerin ağızda bıraktığı yağlı tadı kırmak amacıyla genelde koyun eti başta olmak üzere kırmızı etlerde ve kebaplarda kullanılır. Zeytinyağı ile karıştırılarak salatalarda kullanılır.

 

Zaman zaman limon yerine ekşi tadı vermesi amacıyla tercih edilir. Diyet yapanlar için birkaç damla limonlu ve bir tatlı kaşığı sumaklı yoğurt metabolzmayı hızlandıran ideal bir ara öğündür. 

Antep ve Kahraman Maraş bölgesinin sumakları çekirdeklerinden ayrılarak sadece et kısmından hazırlanmıştır. Çekirdek içermediği için yoğun sumak lezzetine sahiptir. Alışkanlıklarınızı değiştirmeye hazır olun. Yeşil salata, çoban salata, soğan piyazı ve çorbaya çok yakışacaktır.
 

 
200gr.lık Cam kavanozda.
Lokmanzade İpek Sumak 200 Gr. Antep ve Kahraman Maraş bölgesinin sumakları çekirdeklerinden ayrılarak sadece et kısmından hazırlanmıştır. Çekirdek içermediği için yoğun sumak lezzetine sahiptir. Alışkanlıklarınızı değiştirmeye hazır olun. Yeşil salata, çoban salata, soğan piyazı ve çorbaya çok yakışacaktır. CEGSX569 Lokmanzade İpek Sumak 200 Gr.

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.