Maurers Krautergarten Orijinal İsveç Şurubu 500 ml.
İsveç Şurubu Nedir?
Orijinal adı Sweden Bitter veya Swedish Bitter olan İsveç şurubu çeşitli bitki türlerinden meydana gelen bitkisel bir sıvı karışımıdır. İlk olarak İsveçli tıp dokturu Dr.Samst’ın evinde tesadüfen bulunan formülle günümüze kadar aktarılan bu mucize iksir etkili ve güçlü birçok bitkiyi tarifinde barındırıyor.
İsveç Şurubu Ne İşe Yarar
İsveç iksirinde kullanılan bitki karışımlarının, yapılan araştırma ve literatür çalışmalarında önemli etkileri olduğu görülmüştür. Geçmişten günümüze aktarılan bu iksir 49 çeşit bitkinin özünü içerdiğinden son derece zengindir. İsveç şurubu destekleyici besin ve gıda takviyesi olarak kullanılabilir. Kendini daha zinde hissetmek isteyen ve spor yapanlar günlük beslenmelerine ilave ederek İsveç şurubundan yararlanabilirler.
İsveç Şurubu Nasıl Ortaya Çıktı
İsveçli tıp doktoru olan Samst ve ailesi uzun ömürlü yaşamlarıyla dikkat çeken bir aileydi. Samst’ın bir gün attan düşerek hayatını kaybetmesiyle evinde bir defter bulunur. 104 yaşında ölen doktorun yaşam kalitesini yükselten sırlarının yazılı olduğu bu defterde bir içecek tarifi bulunuyordu. Daha sonra bu içecek tarifi mucize iksir gibi birçok isimle çağrıldı. 1980 yılında bitkilerin etkileri ve gücü ile ilgilenen Maria Treben tarafından İsveç Şurubu olarak adlandırılmış ve tanınmıştır.
İsveç Şurubunun İçeriğinde Neler Var?
İsveç şurubunun içinde neler var, hangi bitiklerden meydana geliyor sorusunu detaylı olarak ürün içeriğinde ve aşağıdaki listemizde bulabilirsiniz. Bildiğimiz bitki türlerinin yanı sıra, adını ilk defa duyduğumuz pek çok bitkiyi bu formülde görebilirsiniz.
Yulaf, rezene, keçi sakalı, yeşil çay, adaçayı, meyan kökü, frenk üzümü, biberiye, kekik, dağ kekiği, ısırgan, ceviz yaprağı, tüylü nane, zencefil, okaliptus yaprağı, frenk kimyonu, tarçın, enginar, turp, mercan köşk, defne, çentiyana kökü, ardıç, zerdeçal, hindiba, fesleğen, andız otu, alıç, dere otu, mürver, karahindiba, maydanoz, hercai menekşe, istanbul kekiği, turunç çiçeği, besbase, tıbbi nane, mate yaprağı, levistikum (selam otu), ginseng, kişniş, anason, kereviz, misket limonu, portakal çiçeği, ebegümeci, marrubium (bozotu), gelincik, aserola ekstresi olmak üzere toplam 49 bitki İsveç Şurubu’nun içeriğini oluşturmaktadır.
Geleneksel yöntemlerle üretilen İsveç şurubu %30 oranında tıbbi alkol içermektedir.
İsveç Şurubunu Kullananlar ve İlk Defa Kullanacaklar İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler
İsveç Şurubunun Kullanımı: Alkollü İsveç Şurubunu ambalaj kapağı ölçüsünde tok veya aç karnına su ile seyrelterek tüketebilirsiniz.
Tavsiye edilen günlük porsiyonu aşmayınız. Takviye edici gıdalar normal beslenmenin yerine geçmezler. Çocukların ulaşamayacağı yerde saklayınız. Takviye edici gıdalar diyet amaçlı kullanılamazlar. Alerji riski taşıyanların kullanmaması tavsiye edilir.