Krk Gıda Demirhindi
İpek Naturel Krk Demirhindi
Yaklaşık 25 metreye kadar uzayan ağaçlarda keçiboynuzu tarzında olan meyvelerdir. Demirhindi ağacı 150 yaşına kadar yaşayabilir. Afrika kıtasında baharat olarak kullanılan bu meyve, Hindistan, Senegal, Sudan, Meksika’da yetişir. İÖ.4. yüzyılda ilk olarak eski Yunan ve Mısırlıların bu meyveyi kullandığını biliyoruz. Demirhindi meyvesi içinde, A, B1, B2,B3,B5, B6 ve C vitamini yanı sıra, potasyum, fosfor, magnezyum, kalsiyum, sodyum, demir, selenyum ve bakır mineralleri bolca bulunur. İçine hurma, şeker, bal, kakule, karanfil ve kişniş eklenerek yapılan şerbeti serinletici içecek olarak bilinir.
Kullanım Şekli:
Demirhindi ağacının meyveleri yenebileceği gibi baharat olarak da kullanılır. Tadı ekşi olan bu baharat çok besleyicidir. Birçok yemeğe, salatalara, çorbalara, turşulara katılır. Üzerine toz şeker serpiştirilerek çiğ olarak da tüketilebilir. Şifali bitkileriniz. Ayrıca içki üretiminde, reçel ve demirhindi şerbeti yapımında da kullanılır.